skladování zboží

Práce je nejčastěji vykonávána uvnitř stravovacích a ubytovacích objektů, a to v přípravnách jídla, kuchyních, prostorách společného stravování, bufetech a restauracích. Občasně může být práce vykonávána také ve venkovních prostranstvích, kde jsou jídla připravována a podávána ve stáncích či mobilních výdejnách. Nejvhodnější přípravu pro tuto pozici poskytuje střední vzdělání s výučním listem v oboru kuchař, kuchařské práce. Jinou alternativu představuje střední vzdělání s výučním listem v oboru kuchař, kuchařské práce, střední vzdělání s výučním listem v oboru kuchař-číšník, práce ve společném stravování, střední vzdělání s výučním listem v oboru kuchař-číšník, práce ve společném stravování a střední vzdělání s výučním listem ve skupině oborů gastronomie, hotelnictví a turismus.
Skladový objekt, ve kterém se provádí volné, stohové nebo regálové skladování materiálu a manipulace s ním. Nejvhodnější přípravu pro tuto pozici poskytuje střední vzdělání s výučním listem v oboru skladník, práce ve skladu. Jinou alternativu představuje střední vzdělání s výučním listem.